Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken vis met aardappelen en tomatensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg kabeljauw in moten
10 aardappelen
500 gr uien
3 tenen knoflook
1 kopje olijfolie
zout, peper
peterselie
2 kopjes water
2 blikjes tomatenpuree
2 vleestomaten
oregano

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Was de vismoten onder koud water, dep ze goed droog en schik
ze in een ovenschaal.
Schil de aardappelen, was ze en snijd elke aardappel in 3-4
stukjes.
Doe hetzelfde met de uien.
Schik de stukjes aardappel en ui rond de vismoten.
Giet de olie en 2 kopjes water in een schaaltje en roer er de
tomatenpuree door.
Pers de knoflookteentjes erboven uit en strooi er de oregano
over.
Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en
peper.
Giet de saus over de vismoten.
Was de vleestomaten, snijd ze in plakjes en leg die op de
tomatensaus.
Strooi er tot slot de gehakte peterselie over.
Schuif de schaal in de oven en laat het in 60-70 minuten gaar
worden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauwfilet-ovenschotel
Pittige mosselen
Zarzuela II
Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)
Zalmmoot met groente en creme fraiche

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes